Proiectele CBROM

Asociația noastră a sprijinit un tânăr student la Facultatea de Teologie din București, care are cunoștințe de limba germană să participe la întâlnirea ATORG 2017. În 29 septembrie - 1 octombrie 2017 a avut loc, la Freiburg, a zecea reuniune anuală a Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG). Această întâlnire oferă un bun prilej tinerilor ortodocși din Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord să se întâlnească cu tineri cu aceleași valori creștine, să discute pe teme care țin de credință și să petreacă timpul liber frumos.

 

An de an sunt invitați la această întâlnire și câțiva tineri care locuiesc în România. Astfel, tinerii din diaspora au prilejul de a păstra contactul cu poporul din care fac parte, iar tineri din România au ocazia de a vizita un oraș din Germania și de a face schimb de impresii cu cei care au ales să locuiască în afara țării.

În continuare redăm impresiile tânărului susținut de noi legate de eveniment:

Bineînțeles, mă bucur că am participat. Mi-a plăcut ideea întâlnirii tinerilor, sub forma conferinței și, apoi, a discuțiilor pe grupe. Asta a fost un plus. Dacă era doar conferința, era frumos, dar nu îndeajuns. Mi-ar fi plăcut să fie mai multe activități concrete care să pună în contact tinerii participanți, deoarece acesta cred că a fost scopul. Aș fi vrut să fie mai mult timp, fiindcă oamenii încep să se cunoască abia după vreo două-trei zile, dar pentru perioada aceasta s-a făcut cât s-a putut și s-a făcut bine. M-am bucurat să cunosc oameni, mă simt câștigat sufletește, atât prin contactul cu ei, cât și prin învățăturile invitaților și a PS Sofian. Atmosfera a fost una de sărbătoare, vie, veselă, zâmbitoare, specifică tinerilor (nu?) , altfel nu se putea. Acest fapt nu are cum să nu-şi lase amprenta asupra noastră, să nu ne lege mai mult între noi și să nu ne dezvolte sufletește și mental spre formarea unei personalități sănătoase. Rămâne gândul de a mă întoarce, după voia lui Dumnezeu.

Un fel de post scriptum:
M-a impresionat legătura dintre românii de acolo; a ieșit în evidență, am simțit-o. Din toată experiența aceasta de câteva zile (adăugând și zilele de la München) , faptul că sunteți apropiați mi-a plăcut cel mai mult, nimic nu m-a impresionat mai mult decât asta. Și vă îmbrățișez pe toți! Apropo, părintele Mihalache a vorbit mult despre ce presupune a îmbrățișa pe cineva.

Mădălin (București)